Back to top

Kavitációs ultrahangos zsírbontás

KAVITÁCIÓS ULTRAHANG

 

Az ultrahangos készülékek sokféle hatásmechanizmusának variálásával látványos eredmények érhetők el a testkozmetikai kezelések során. E készülékek mechanikai, termikus és kémiai hatás kifejtésére képesek. Nyomásviszonyok megfelelő változása a folyadékban buborékokat hoz létre a zsírsejtek belsejében mikro-buborékok képződnek és az ultrahang hullámai hatására ezek szétpukkadnak és a nyirokrendszeren keresztül ürülnek.

A hallható hang frekvenciatartománya 16Hz-16 kHz között van, a kisebb frekvenciát infra-,

a nagyobbat ultrahangnak nevezzük.

A kavitációs zsírbontás alapja a kavitáció, egy fizikai jelenség, mely akkor következik be, ha egy anyag folyadék fázisból, nyomás esése következtében, hirtelen gáz fázisba megy át. A kozmetikai és orvosi kezeléseknél a kavitáció egy az ultrahang hullámok által kifejtett hatás, mely hullámok speciális frekvencián kerülnek kibocsátásra.

A kavitációs zsírbontás a legújabb fejlesztés az alacsony frekvenciájú ultrahang kezelések terén. A kavitációs zsírbontó készülék speciális frekvencián (47 kHz-en) működő ultrahang hullám egyenletes, szabályozott és ismétlődő mikroméretű vákuumbuborékokat hoz létre a sejt közötti térben. Így a kavitációs zsírbontás során ez túlnyomás alá helyezi a zsírsejteket és szétrombolja azokat.

Ez a robbanás a nagyon gyenge, törékeny membránok törését okozza, amelyek a zsírsejteket veszik körül, így elősegíti a felesleges zsír távozását, mely a nyirokrendszer segítségével kiürül szervezetünkből.

A kavitációs zsírbontó kezelés tehát a szervezet zsírlebontó képességét fokozza a leginkább problémás helyeken. A nyirokkeringést serkentő technikák segítik elvezetni a zsírsejt szétbomlása után keletkezett anyagokat.

Különböző tanulmányok elvégzése után bebizonyították, hogy a 47kHz a leghatékonyabb frekvencia, mivel ez intenzíven hatol be a szövetekbe, és fejt ki kavitációs hatást a kívánt mélységben a zsírszövetekben. A kavitációs zsírbontás egy maximálisan biztonságos és tudományosan alátámasztott technológia, amely meggyőző és hosszantartó eredményt nyújt. A kavitáció természeténél fogva szelektív hatású, a bőr alatti zsírsejtekkel szemben kíméletlen, miközben a környező szöveteket sértetlenül hagyja.

A kavitációs zsírbontás olyan intenzíven avatkozik be a test problémás területein (amelyek nem reagálnak a diétára vagy a testmozgásra), ami korábban a hagyományos kezelésekkel elképzelhetetlen volt.

  • Mechanikai: csekély, de gyorsan változó pulzáló hatással a zsírsejtek területén pangó vér-, és nyirokáramlást felélénkíti – > gyorsul az anyagcsere -> a salakanyagok gyorsabban ürülnek
  • Termikus: pulzáló hatására bemelegednek a szövetek – > hőképződés hatására kitágulnak az erek -> gyorsul a vérkeringés
  • Kémiai: az ultrahang kémiai folyamatokat beindít, segítségével a megfelelő zsír-, cellulitbontó hatóanyagokat közvetlenül a zsírsejtekhez lehet juttatni, így a zsírbontás rendkívül hatékonyan tudjuk fokozni

A kezelés menete

A kavitációs zsírbontó kezelést ingyenes, személyes konzultáció előzi meg. Első lépésben a vendég elmondja, hogy a kavitációs zsírbontás során milyen testrészein szeretne változtatni.

Elolvassa és kitölti a beleegyező nyilatkozatot amiben fel vannak sorolva a kezelés ellenjavallatai.

Aláírásával elismeri hogy a kavitációs kezelés elvégzését ellenjavallt betegségekben nem szenved.

Fénykép készül a vendégről, amit a kúra végén megismétlünk.

A kezelt testrészek kerületének  mérése következik.

Az UH gél felvitele a kezelt területre.

A diagnózis alapján a kezelő berendezés

paramétereinek kiválasztása.

A kezelőfej a kezelt területre helyezése.

A kavitációs zsírbontó kezelés megkezdése lassú, körkörös mozdulatokkal, gyengéd nyomást gyakorolva, megállás nélkül egészen a kezelési alkalom végéig.

A kezelt területről a maradék UH gél eltávolítása.

A kavitációs zsírbontó kezelés alatt a vendég a problémájának megfelelő teát iszik.

Kavitációs zsírbontásra ellenjavalt betegségek (kontraindikációk):

Artériás magas vérnyomás, nagyobb fokú szívbetegség, sebek, májműködés elégtelensége, veseműködés elégtelensége, daganatos megbetegedés, nem kezelt cukorbetegség, pace-maker, szívizom-érelmeszesedés, belső és középfül panasz /kezelés zajának elviselhetetlensége miatt/, fertőző betegségek, lázas állapot, csont tuberkulozis, központi idegrendszer krónikus sérülése, autóimmun betegségek, epilepszia, fémprotézis, fémspirál, terhesség, szoptatás.

Nagyon fontos a kavitációs zsírbontás során a napi 3-4 liter folyadék elfogyasztása.  Lehet fokozatosan emelni a folyadék mennyiségét és így kevésbé megterhelő a vesének.

Az eredmény már az első kavitációs kezelés után centiméterben mérhető. Érdemes az első kezelés előtt és 3-4 kezelésenként fényképet készíteni a kezelés eredményéről. Nagyon nehéz előre megmondani, hogy ki hány centit tud csökkenni, de néha vékony vendégeknél is meglepően nagy a változás. Természetesen ez attól is függ, hogy milyen idült a zsírréteg.

Minél rövidebb idő telik el a hízás és a kavitációs kezelés között, annál hamarabb érhető el eredmény.

A kavitációs zsírbontó kúra befejezése után is még hetekig csökkenhet a vendég kezelt testrészének kerülete.

 

Milyen eredményekre számíthatunk a kavitációs zsírbontás során?                      

  • Lefogyhatatlan zsírpárnák csökkenése vagy akár megszűnése
  • Testkerület tartós csökkenése
  • Alakformálás
  • Cellulit csökkenése
  • Szülés és szoptatás után a testen maradt feleslegesnek ítélt zsír megszűnése
  • Testszobrászat: az adott területről a nem kívánt zsír eltávolítása

 

Aktuális csomag ajánlatainkról érdeklődjön!!