Back to top

PERMANENT MAKE-UP – A JÖVŐ MAKE-UP-JA

A tetoválás művészetét implantált pigment színekkel már az ókori Kínában is alkalmazták. Az orvostudományban már 60 éve tetoválnak. A kozmetikában ezt a magasan képzettségű kreatív munkát „Permanent Make-Up”-nak nevezik. Ez a kozmetikai beavatkozás egyre nagyobb jelentőséggel bír. A szemüveget viselők különösen élvezhetik a PMU előnyeit. 100%-osan víz-, és izzadságálló- ideális a sportoló hölgyek számára is.

Tehát a PMU minden nő számára alkalmas!

A Permanent Make- Up eljárásnál szigorúan ellenőrzött, csak növényi és ásványi anyagokból készült festékanyagot juttatunk a felső hámrétegbe. Egy komputer vezérelt mikro-elektronikus pigmentáló-készülék segítségével a természetes színezett pigmenteket karcoljuk a felső hámrétegbe.

Alkalmazási területek

- sebhelyeket, műtéti hegeket, pigment rendellenességeket a bőr színével lehet harmonizálni

- betegség, szőrzet hullás esetén szemöldök szőrét, szempillát pigmentálunk

- szemet, ajkat, szemöldököt vonzóan hangsúlyozhatunk

Tartós-e a PMU?

A Permanent Make-Up tartós, de nem végleges beavatkozás ellentétben a tetoválással, amely egy életre szól. Tartóssága 2-8 év, bármikor a legújabb divat szerint alakítható.

Mi a különbség a PMU és a tetoválás között?

A tetoválás a bőr mély rétegeibe hatolva juttatja a pigmentszemcséket, így az fájdalmas és örökké megmarad. Ellenben a PMU csak a hámrétegbe implantáljuk, így az felszívódik és korrigálni is lehet.

Fájdalmas-e a kezelés?

Nem! A nálunk alkalmazott egyedülálló, speciális készülék amely Európában is egyedülálló biztosítja a legkíméletesebb ám legtökéletesebb tartós pigmentálást a legrövidebb idő alatt vérzés, fájdalom és többszöri beavatkozás nélkül. A beavatkozás első fázisában a készülék Kryo funkciója a tetoválandó területnek megfelelő hőfokon és ideig lehűti a bőrt, így az apró vérereket összehúzva kizárja az esetleges vérzést, illetve a fájdalomérzetet lokalizálja. Speciálisan csiszolt akupunktúrás acél tű biztosítja a tökéletes vonalvezetést és kizárja a bőr szaggatását, így valóban kíméletesen egyenletesen fecskendezi a bőrbe a pigment anyagot. Ez teszi lehetővé a valóban fájdalommentes kezelést.

A Szilani-Beauty Szalon kínálata egy egyedülálló és újszerű technológia a tartós smink (permanent make up), azon belül is a fájdalommentes sminktetoválás terén.

Félreértések elkerülése végett: fizikai érzettel abszolút nem járó tetoválás nem létezik, hiszen – elég, ha csak józanul belegondolunk: – a tetoválás a bőr sértését, tűvel történő karcolását jelenti, így kizárt, hogy ezt receptoraink ne érzékeljék. De az egyes eljárások között óriási különbségek lehetnek, legfőképp a tetováláshoz használt gép/technológiai megoldások, a bőrtípus, és a szakmai hozzáértés függvényében.

A Szilani-Beauty Szalonban használt készülék (a PMC Kryo System, LCN.) egy professzionális innováció, amely ún. ’fagyasztásos’ módszer által, már egyszeri beavatkozással is elérhető a tökéletes eredmény (tehát esetében nincs szükség a más eljárásoknál használt második alkalomra). Egyedülálló technológia, hiszen még Európában sem túl elterjedt (pláne Magyarországon), újszerűsége pedig – és többek közt – a legkisebb fájdalomérzettel járó voltában rejlik.

A gép egy díjnyertes kozmetikai világcég fejlesztése, amelybe egy speciális hűtőprocesszor került beépítésre, ami – +6°fokig – programozottan hűti – mintegy ’lefagyasztja’ – a kezelendő területet. Az alkalmazott technológiák között ez azért számít mérföldkőnek, mert a hideg egyrészt jelentősen redukálja a fájdalmat (ugye a ’megfagyott’ végtagjainkat sem szoktuk érezni), másrészt összehúzza az ereket, miáltal a kezelt felület kevésbé duzzad és nem vérzik. Utóbbi a tetoválás szempontjából kiemelkedő fontossággal bír, ugyanis a vérzés nagymértékben akadályozza a festékpigmentek beépülését, így a vérző tetoválásokat többnyire többször kell tetoválni és kivitelezést illetően is nagyobb hibafaktorral kell számolni. Ellenben ennél a módszernél a szükséges mértékű pigment már az első kezeléssel beépül (tehát nincs szükség utókezelésre), továbbá – zavaró vérzés hiányában – a felület rajzolása is sokkal könnyebb, ami pontos vonalvezetést, ezáltal művészi rajzolatú tetoválást tesz lehetővé.

A precíz pigmentálást segíti egy, további, a géphez használt akupunktúrás tű mozgását szabályozó funkció, minek köszönhetően a tű vonalhúzása és a festék eloszlása mindvégig egyenletes (a pigment egy számítógépes program segítségével egyenletesen kerül a kezelt bőrfelület minden részébe), így nem alakul ki szín-vagy árnyalatbeli eltérés, foltosodás, tehát a tetoválás egységes színű és mélységű lesz.

Mindezek folytán a bőr valóban csak a beavatkozás jellege szerinti legminimálisabb mértékben sérül, a keletkező duzzanat és heg olyannyira csekély, hogy akár már másnap gond nélkül viselhető az új tetoválás (de egyeseknél már közvetlenül a beavatkozást követően sem látszanak a tünetek). Egyébiránt, szükség és kérés esetén, természetesen lehetőség van a kezelés során további érzéstelenítés (helyi érzéstelenítő készítmények) igénybevételére is.

Mindezek alapján elmondható, hogy a Szilani-Beauty Szalonban alkalmazott sminktetoválás a legminimálisabb fájdalommal egyben a legmaximálisabb eredménnyel jár, mivel – az előnyöket összefoglalva – ezen módszer során:

- nincs vérzés, nincs napokig tartó kellemetlen bőrpír vagy duzzanat,

- a hegképződés minimális, nincs vastag varasodás,

- nincs kétszeri (vagy több) fájdalmas kezelés, hiszen a kívánt eredményhez egy alkalom is elég. Továbbá

- legprecízebb a rajzolás, miáltal valóban a megálmodott, tökéletes formájú tetoválás érhető el,

- egyenletes színű és mélységű a pigment beépülése, tehát a tetovált bőrfelület egységes lesz.

(*A tájékoztatás teljességéhez említeni szükséges, hogy a tetoválás eredményét egyéni fizikai körülmények és adottságok befolyásolhatják, pl: menstruáció előtt és közben a szervezet érzékenyebb, így a fájdalomérzet nagyobb lehet, valamint korábbi tetoválásra történő tetoválás esetén, ill. adott bőrtípusnál /jellemzően a zsíros tónusú bőr esetében/ nehezebben épülnek be a pigmentek, ami tehát az adott bőrtől, és nem a technológia vagy a festék minőségétől függ.)

Mennyi ideig tart a kezelés?

Általában minden tetoválás a hűtéssel, pigmentálással, utóápolással kb. 60p-et vesz igénybe. A kezelési idő szemtetoválás illetve szájszínezéssel egybekötött szájkontúr esetén kb.90p. Persze ez egyénileg eltérhet.

Mi történik a kezelés után?

A kezelés után egy nagyon vékony varréteg képződik, amely 2-7 nap alatt magától eltűnik. A beépített pigment szemcsék bőrbe épülése 21 napig megy végbe. Ez idő alatt a tetovált terület színezettsége teljesen eltérő lehet, az egész sötéttől a szinte láthatatlanig. A mielőbbi természetes sebgyógyulást és a tökéletes pigment beérést biztosítja a beavatkozás után kapott speciális krém, amit 21 napig KÖTELEZŐ alkalmazni naponta legalább 2-szer. Más krémre nem cserélhető, ezek speciálisan a szalonban használt pigmentek kiegészítőjeként szolgál.

Biztonságos-e a PMU?

Teljes mértékben! A megfelelő készülékkel és megfelelő pigmenteket alkalmazó eljárásnál igen.

Felléphet-e duzzanat, allergia?

Enyhe duzzanat érzékenyebb bőr esetén felléphet, de az 1-2 napon belül teljesen felszívódik. Általában a beavatkozás után teljesen szalonképesen távozik a vendég. A gyulladás-, vagy allergiatünet kizárható a pigment minősége alapján.

Mit TILOS a beavatkozás után?

21 napig TILOS szoláriumozni (letakart fejjel is!), napozni, szaunázni, úszni, a tetovált területen bármilyen sminket, kozmetikumot alkalmazni.

Szükség van-e korrekcióra?

Ennél az eljárásnál 90%-ban NEM! De ha korrekcióra van szükség azt a 22-28 nap között KELL megejteni költségmentesen. Az időkorlátot túllépve a pigmentek mélyebbre kerülnek a bőrben aminek korrigálásához több pigment anyagra van szükség, így az már anyagköltséggel jár.

Az utókezelés be nem tartásánál felelősséget nem vállalunk!

Garantáltan a legjobb áron

 PMC Kryo System  - Az egyedülálló Profi Sminktetoválás

A Profi Sminktetoválás csúcsa valósult meg ezzel az egyedülálló technikával, amelynek lényege a tökéletes FÁJDALOM NÉLKÜLI beavatkozás.

Hogyan?

Egy olyan készülékkel dolgozunk, amely az eddig használt profi sminktetoválást végző készülék tovább fejlesztett változata. A készülék még Európában sem terjedt el széles körben ( hazánkban is csak 3 gép van ) és a szakemberek körében sem közismert.

Ez az eljárás egy olyan profi szintű eljárást takar, melynek során csupán EGY beavatkozás során elérhető a legszebb vonalvezetésű, művészi rajzolatú, kozmetikai tetoválás.

A művelet alkalmával nincs vérzés, sem fájdalom, sem utólagos bőrpírduzzanat, vagy vastag varrasodás.

A készülék egyedülállóságát a a gépbe épített Kryo System – Fagyasztó funkció adja, amely a beavatkozás előtt lehűti a kezelendő területet, amely a fájdalom érzetet redukálja, így a vendég NEM ÉREZ FÁJDALMAT. A hideg összehúzza a vérereket, így teljesen kizárja a vérzést. Ez nagyon fontos a tetoválás szempontjából, mivel a vérzés során jelen lévő Haemoglobin nem engedi betapadni a pigment szemcséket, így a vérző tetoválásokat többnyire többször kell tetoválni.

23 éves tetováló múltam során végig kísértem a tetováló készülékek fejlődését.

Ez a sokkal enyhébb lefolyású beavatkozás titka az eltérő mechanikájú készülékben rejlik.

A computer vezérelt készülék a beépített microprocesszor segítségével érzékeli a tűnyomást, így bármilyen erőhatás alkalmával egyenletes mélységbe fecskendezi be a pigment szemcséket a bőrbe. Így nincs szükség többszöri beavatkozásra és így egyenletesen megy végbe a pigment felszívódás az évek során.

Lehetséges beavatkozások

  • Szemtetoválás

           - szempillasűrítés

           - szemkontúr

                Klasszikus szemkontúr 

                Új Színes szemkontúr

               ÚJ Színes Butterfly szemhéjsatír

 

  • Szemöldöktetoválás:

          - szemöldöksűrítés gépi szálazással

                Új hiperrealisztikus microblading technika

          - szemöldöktetoválás satírozással

                Új Soft powder sminkhatású technika

 

  • Szájtetoválás:

          - szájkontúr

          -  szájszínezés teljes vagy részleges

              Új 3D hatású szájszínezés 

          -  ajaknagyobbítás